Welke crème heeft mijn huid nodig?

In tijdschriften, op televisie, op het internet en in de winkel. We worden overspoeld met allerlei soorten crèmes die veelal hetzelfde beloven. Maar hoe weet je nu welke crème jouw huid nodig heeft? Wij helpen je op weg!

Hoe vet is jouw huid?

Het is belangrijk om te bepalen hoe vet jouw huid is. Dit is één van de belangrijkste punten bij het bepalen van welke crème bij jou past. Als een crème te vet is voor jouw huid, dan voelt het niet fijn aan. De huid glanst teveel, foundation zit niet mooi en je kunt er juist ook puistjes en onzuiverheden van krijgen. Wanneer een crème niet vet genoeg is, dan blijft de huid droog en trekkerig.

In de pubertijd en ook als we begin 20 zijn, is de huid vaak nog wat vetter. Soms over het hele gezicht, maar ook een vettere T-zone (voorhoofd, neus en kin) komt veel voor. Daarna wordt de huid steeds droger als het gaat om het vetgehalte. De huid voelt vaker droog en trekkerig aan en ook de natuurlijke glow verdwijnt langzaam. Vanaf 25 jaar hebben de meeste mensen een normale tot drogere huid. Vanaf 30 jaar heeft ongeveer 75% van alle mensen een drogere huid. De hele droge huid zien we vaak pas vanaf 45 tot 50 jaar ontstaan.

Hoe is het vochtgehalte van jouw huid?

Naast vet bevat onze huid ook vocht. Het vocht dat wordt aangemaakt in de huid heet hyaluronzuur. Als we jong zijn maken we hier veel van aan en is de huid mooi, glad en stevig. Naarmate we ouder worden, de eerste tekenen van huidveroudering beginnen vaak bij 25 jaar, maakt de huid steeds minder vocht aan. Daardoor wordt de huid wat slapper en ontstaan de eerste lijntjes en rimpeltjes. Deze lijntjes worden steeds dieper en omdat we steeds minder hyaluronzuur aanmaken, komen er steeds meer diepe lijntjes bij.

Hoe stevig is jouw huid?

Naast vocht bepaalt ook de hoeveelheid elastine en collageen in onze huid hoe stevig de huid is. Collageen en elastine vermindert gemiddeld vanaf 30 jaar, dit betekent dat de huid steeds minder stevig wordt.

In drie stappen naar de juist crème

Nu je deze drie aandachtspunten hebt bekeken bij jouw huid, kun je gaan bepalen wat jouw huid nodig heeft. Naast deze drie punten kun je ook nog voor specifieke doelen kiezen bij een crème. Zoals het toevoegen van vitaminen, verhelpen van roodheid in de huid of de poriën verfijnen. Zo zie je dat crème een product is waar je veel mee kunt bereiken voor de huid.

Effectieve en huidverbeterende crèmes van Medik8

In onze webshop vind je voor iedere huid een effectieve crème van het bekende en huidverbeterende merk Medik8. Met de filter kun je precies aangeven wat jouw huid nodig heeft. Filter op jouw type huid, heb je een droge of vette huid? Eventuele huidproblemen, zoals acné, pigment of roodheid. Je ziet direct wat bij jou past!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.