Waarom botox in het voorhoofd in combinatie met frons?

Eén van de meeste gestelde vragen die wij krijgen is: waarom is de combinatie van botox in het voorhoofd en de frons soms noodzakelijk? Dat leggen we je graag uit in dit blog!

Botox frons en voorhoofd rimpels

Een van de meeste gekozen combinaties qua behandelingen bij botox zijn de fronsrimpels en de voorhoofdrimpels. Deze rimpels in het gezicht vinden veel mensen het meest storend. Kun je ze ook los van elkaar behandelen? Jazeker! Een frons behandeling kan altijd zonder een voorhoofd behandeling, maar een voorhoofd behandeling kan niet altijd zonder een frons behandeling.

Botox fronsrimpels
Bij de botox behandeling van de fronsrimpel ontspannen we de spier die van het midden tussen de wenkbrauwen naar de buitenkant van de wenkbrauwen loopt met botox. Je kunt dan niet meer boos kijken, de huid wordt gladder en de wenkbrauwen worden iets gelift voor een mooie, open en frisse blik.

Botox voorhoofdrimpels
De voorhoofdrimpels zijn de horizontale lijnen op het voorhoofd. Deze ontstaan wanneer we de wenkbrauwen omhoog trekken. Botox ontspant deze spier (deels) waardoor de huid gladder wordt.

Waar botox in de frons de wenkbrauwen lift, zorgt de ontspanning van het voorhoofd ervoor dat de wenkbrauwen juist iets naar beneden gaan. Als een spier wordt behandelt met botox ontstaat er een tegengesteld effect. Zie het als een elastiekje dat je loslaat. De frons gaat van nature naar beneden (boos kijken) en bij ontspanning gaan de wenkbrauwen iets omhoog. Het voorhoofd gaat van nature naar boven (verbaasd kijken) en dus bij ontspanning iets naar beneden.

Compensatie botox in frons en voorhoofd

De ontspanning van het voorhoofd zorgt er bij de meeste mensen voor dat er een zwaarder gevoel op de wenkbrauwen ontstaat. Dit komt vaker voor bij iets oudere mensen of als de ogen wat dieper liggen. Als je een voorhoofd behandeling combineert met een frons behandeling zorgt het liftende effect van de botox in de frons ervoor dat de wenkbrauwen niet te zwaar worden.

Persoonlijk advies bij Art de la Beauté

Of het bij jou nodig is om de combinatie behandeling toe te passen, bespreekt onze dokter met jou tijdens het consult voor de behandeling. Hij luistert goed naar jouw wensen (wat je graag wilt verbeteren of voorkomen) en onderzoekt jouw huid en spieren. Aan de hand daarvan krijg je persoonlijk advies over wat bij jou het beste resultaat geeft en wat de beste behandeling is. Daarna beslis je uiteraard zelf welke behandeling het wordt.