Waarom krijg ik voorhoofdrimpels?

Rimpels, iedereen krijgt ze, maar waarom? Dat leggen we uit. Sommige mensen zien een rimpel wanneer ze emotie tonen, zoals verbaasd kijken of als ze boos worden. Andere mensen hebben last van een rimpel die er altijd zit. Heb jij last van voorhoofdrimpels? Voorhoofdrimpels zijn voor veel mensen een bron van onzekerheid. Wij vertellen wat je eraan kan doen!

Oorzaken voorhoofdrimpels

Voorhoofdrimpels beginnen als fijne lijntjes op de huid. Naarmate we ouder worden, worden de lijntjes steeds dieper om uiteindelijk te veranderen in plooien.

De belangrijkste oorzaak van voorhoofdrimpels is het beschadigen van de huid. We bewegen ons gezicht de hele dag. Daarbij wordt de huid op een bepaalde plaats in elkaar geduwd. De huidcellen op die plaatsen raken beschadigd. Als we jong zijn, gaat onze celvernieuwing zo snel dat de beschadigde cellen binnen een paar weken vervangen worden door een nieuwe huid. Als we ouder worden gaat dit proces steeds langzamer en stapelen de beschadigde huidcellen zich op. Dit zijn de lijnen die je ziet in de huid.

Ook te veel in de zon of onder de zonnebank zorgt ervoor dat onze huid het zwaar te verduren heeft. Dit zorgt er ook voor dat de huid zichzelf minder goed en snel kan vernieuwen.

Oplossing voorhoofdrimpels

Met botox kun je voorhoofdrimpels voorkomen. De botox ontspant namelijk de spieren van het voorhoofd, zodat de huid niet meer in elkaar wordt geduwd. De huid raakt dan niet meer beschadigd en blijf er mooi glad uitzien.

Als je al voorhoofdrimpels hebt dan zorgt botox ervoor dat er geen nieuwe rimpels bij komen. De bestaande lijntjes en rimpels verdwijnen met de tijd vanzelf, doordat jouw huid zichzelf blijft vernieuwen. Hoe snel dat gaat, hangt af van jouw leeftijd en de diepte van de lijntjes/rimpels. Soms zijn ze na één botox behandeling al weg. Iemand van een jaar of vijftig heeft in de meeste gevallen meerdere botox behandelingen nodig.

Botox behandeling bij Art de la Beauté

De botox behandeling van het voorhoofd is bij Art de la Beauté een veel gekozen behandeling, door zowel mannen als vrouwen. Het geeft een frisse uitstraling waarbij we streven naar een natuurlijk resultaat. De behandeling doet geen pijn dankzij het gebruik van de invisible needle, de allerdunste naald ter wereld en de zachte hand van onze dokter. Maak je een afspraak bij ons dan gaat de behandeling altijd gepaard met een consult vooraf en vakkundig en persoonlijk advies. Twee weken na de behandeling kom je op gratis nacontrole, indien nodig.

Medik8 huidproducten & botox

Naast botox kun je jouw huid ook verbeteren met de juiste huidproducten. Rimpels die worden veroorzaakt door spierbeweging, zoals voorhoofdrimpels of fronsrimpels kun je er niet mee verwijderen of helemaal voorkomen. Wel zorgen de juiste huidproducten ervoor dat jouw huid soepel blijft, een mooie glow heeft en fijn aanvoelt. Ook helpen crèmes en serums bij het voorkomen en verminderen van oppervlakkige fijne lijntjes in de huid.

Tip van de expert: crèmes van Medik8

In onze webshop vind je de hele collectie van het bekende en huidverbeterende merk Medik8. De crèmes van Medik8 zijn er voor elk huidtype en leeftijd. Fijne lijntjes en rimpels zijn zichtbaar verminderd, de huid wordt zacht en soepel en geeft een herstelde uitstraling. Beautiful Skin for Life is nog nooit zo eenvoudig geweest! Twijfel je over wat bij jouw huid past? Vraag dan gratis advies aan onze skinexperts!

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.