Belotero filler; het merk, ervaringen en reviews

filler traangoot wallen belotero

Er zijn veel verschillende soorten, typen en merken fillers op de markt, zoals Radiesse, Etermis, Stylage, Neauvia en Belotero. Dat maakt het voor jou als klant soms lastig kiezen. Daarom bespreken we de verschillende merken uitgebreid en in deze blog met deze keer alles over de Belotero filler.

Belotero behoort samen met Restylane tot de top merken fillers ter wereld. Zij presteren het beste op het gebied van kwaliteit, veiligheid, resultaat en klanttevredenheid. De Belotero hyaluronzuur filler is ontwikkeld en wordt gedistribueerd door MERZ Easthetics.

Merz is een farmaceutisch bedrijf uit Duitsland dat al meer dan 100 jaar bestaat en actief is op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en distributie van fillers en botox. Andere bekende en betrouwbare merken van Merz zijn de fillers van Etermis en Radiesse en Bocouture botox.

De Belotero wordt wereldwijd verkocht dankzij zijn FDA certificaat (hoogste veiligheidscertificaat), dit in tegenstelling tot andere merken die alleen een CE (Europeese) goedkeuring hebben. Met miljoenen succesvolle behandelingen en hoge klanttevredenheid is de Belotero filler een product waar je op kunt vertrouwen.

Eigenschappen Belotero filler

Belotero beschikt als top merk over een uitgebreid assortiment aan verschillende typen fillers. Dit zijn de fillers Belotero Soft, Balance, Intense en Volume. Daarnaast is er het merk Radiesse dat niet alleen volume met hyaluronzuur geeft, maar ook de aanmaak van het huideigen collageen stimuleert. Deze filler is echter niet geschikt voor alle gebieden in het gezicht, vandaar dat Merz ook de hyaluronzuren van Belotero heeft.

Merz heeft hiermee voor iedere behandeling of gebied in het gezicht een filler ontwikkeld die daar optimaal voor geschikt is. Dit is heel fijn voor zowel de arts als de klant. Doordat de arts keuze heeft, kan hij de behandeling bij iedere mens en huidtype op maat uitvoeren voor een nog beter en optimaal resultaat.

Belotero – Soft

Belotero soft hyaluron zuur filler Art de la BeautéDe Belotero soft is een dunne filler, die speciaal is ontwikkeld voor het opvullen van fijne lijntjes. Dit kunnen zijn lijntjes die nog overblijven na een botox behandeling, zoals bij de frons op kraaienpootjes, maar ook de lijntjes van bovenlip en onderlip (rokerslijntjes). Belotero soft geeft door zijn structuur geen ongelijkheid en vloeit optimaal samen met de huid. Dit is heel belangrijk bij oppervlakkige lijntjes voor een perfect glad resultaat.

Belotero – balance

belotero balance filler art de la beautéBelotero Balance is een zachte filler, maar wat steviger dan de Belotero Soft. De Belotero Balance is een veelzijdig product dat in veel verschillende gebieden van het gezicht kan worden gebruikt. Dit maakt het een heel fijn product om mee te werken. Denk hierbij aan de behandeling van de wallen (traangoot), neuslippenplooi, lippen of correctie van de neus.

Belotero – Intense

belotero intense filler art de la beauteWe kiezen voor de Belotero Intense filler wanneer volume, stevigheid/lifting nodig is. De crosslinking van het hyaluronzuur (wijze waarop de moleculen aan elkaar verbonden zijn) zorgt ervoor dat er een zeer goed en natuurlijk resultaat wordt bereikt. Belotero Intense is oa. geschikt voor de behandeling van de kin, slapen en jukbeenderen.

Belotero – Volume

belotero volume filler art de la beauteNaarmate we ouder worden ontstaat op diverse plekken in het gezicht volume verlies. Belotero Volume kan op veel verschillende plaatsen in het gezicht worden gebruikt, net zoals de Belotero Balance, met als verschil dat de Volume filler meer volume geeft. De Belotero Volume kan gebruikt worden voor oa. jukbeenderen, rimpels en plooien en lippen.

Belotero filler resultaat

Fabrikanten en sommige klinieken geven aan dat fillers tot wel meer dan 12 maanden blijven zitten in de huid. In werkelijkheid is dat ook zo, maar dat wil niet zeggen dat je als klant ook zolang tevreden bent.

Bij Art de la Beauté hebben we het daarom liever over de gemiddelde tevredenheid in plaats van hoelang de filler blijft zitten. Klanten komen namelijk al terug voordat de filler helemaal weg is. Er zit dan nog wel filler in de huid, maar het resultaat is afgenomen en daar gaat het nu net om.

Goed om te weten, is dat het ook uitmaakt in welk gebied de filler wordt geplaatst. Op plekken waar veel beweging is, worden fillers sneller opgenomen door de huid en houdt het resultaat dus minder lang aan.

Voorbeelden van gemiddelde tevredenheid en resultaat per behandeling:

  • Lippen opvullen: bijvullen (er is vaak minder nodig dan de keer daarvoor) gemiddeld na 6 tot 9 maanden
  • Neuslippenplooi en marionettelijnen: nieuwe behandeling gemiddeld na 9-tot 12 maanden
  • Jukbeenderen: gemiddeld na 9 tot 12 maanden een nieuwe behandeling
  • Correctie van de neus: na gemiddeld 9 tot 18 maanden een nieuwe behandeling

Prijzen Belotero filler

beloteroPrijzen van de Belotero filler kunnen per kliniek en behandeling verschillen. Immers is iedere kliniek vrij om te vragen wat zij wil voor een behandeling met Belotero.

Bij Art de la Beauté zijn we overgestapt van Belotero naar Restylane, omdat we daar nog tevredener over waren. Kijk naar ons overzicht van behandelingen met fillers.

Belotero filler, een veilige filler?

Om te bepalen of een filler veilig is, zijn er een aantal eigenschappen waar je op kunt letten:

Heeft de filler een CE of FDA markering?
Voordat een filler verkocht mag worden, is er een markering oftewel certificering vereist. Dit kan een CE markering zijn of een FDA markering. De Belotero filler heeft de welbekende FDA markering. Dit betekent dat het product aan de Amerikaanse regels voldoet die zijn opgesteld als het gaat over de veiligheid van een product en daarmee mag het product wereldwijd verkocht worden. De FDA markering is nog veel strenger dan de CE markering van Europa. Fillers met de CE markering mogen enkel in Europa en in nog een heel aantal andere landen buiten Europa worden verkocht, maar niet in Amerika. Naar fillers als Belotero met een FDA markering is meer korte en lange termijn onderzoek gedaan dan dat we in Europa nodig vinden. Als een filler zo’n markering heeft, zit dat ook in de prijs verwerkt.

Kans op een allergische reactie
Doordat fillers tegenwoordig van hyaluronzuur zijn gemaakt, is de kans op een allergische reactie op de filler uiterst klein. Dit maakt het gebruik van fillers veel veiliger dan vroeger toen er nog met permanente (blijvende) fillers werd gewerkt.

Is de producent betrouwbaar?
merz aesthetics hyaluronzuur fillersOmdat Merz Aesthetics een van de grootste en bekendste producenten van fillers ter wereld is, mag je hier een bepaald vertrouwen uit halen. Ze beschikken over zeer veel kennis en ervaring als het gaat om het maken van veilige en kwalitatief goede fillers.

Hoe zijn de ervaringen van mensen die behandeld zijn?
De ervaringen van mensen die behandeld zijn, kunnen ook een graadmeter zijn.

Belotero filler ervaringen en reviews

belotero hyaluronzuur filler

Informatie over een merk fillers is belangrijk en natuurlijk de ervaringen van mensen die een behandeling hebben gehad met het merk ook. Meningen en ervaringen kunnen sterk uiteenlopen. Dit heeft te maken met de verwachtingen die iemand heeft, hoe het lichaam met de filler omgaat en ook de dokter heeft een groot effect op het uiteindelijke resultaat.

Graag delen we ervaringen van mensen die behandeld zijn met de Belotero filler in onze kliniek. Zoals je zal lezen, is de keuze van een filler en ervaring per persoon verschillend.

Update: Na vele jaren met Belotero gewerkt te hebben, gebruiken wij tegenwoordig alleen nog maar het top merk Restylane. Dit merk geeft een nog beter, mooier en langer resultaat naar onze mening.

Chimene, 53 jaar
Behandeling: neuslippenplooi en jukbeenderen
Merken: Belotero

“Door volumeverlies in mijn gezicht zag ik er vaak vermoeid uit. Ik wilde dit graag verbeteren en op een hele natuurlijke manier. Dokter Kleijne adviseerde mij de Belotero filler. Ik ben heel blij dat ik zijn advies heb opgevolgd. Ik zie er weer fris uit zonder dat iedereen denkt dat ik iets heb laten doen.”

Silleke Verhoeven, 47 jaar uit Utrecht
Behandeling: lippen subtiel
Merken: Belotero

“Al vele jaren gebruik ik fillers om mijn gezicht te onderhouden. Nu ik ouder word, begonnen mijn lippen in te vallen. Ik wilde geen grotere lippen, maar wel wat meer vorm er weer terug in. Zelf had ik al veel ervaring met het merk Restylane. Op advies van Jean-Paul heb ik Belotero geprobeerd, omdat ik een zachte uitstraling wilde. En het is perfect gelukt! Dankjewel!”

Stan, 50 jaar uit Chaam
Behandeling: kaaklijn, kin, jukbeenderen en fronsrimpel
Merken: Belotero en Bocouture botox

“Voor mijn 50e verjaardag kreeg ik een behandeling bij Dokter Jean-Paul cadeau van mijn vrouw. Ik had nog nooit iets gedaan, maar kon zeker wel wat gebruiken. Na een prettige kennismaking zijn we meteen aan de slag gegaan. Jean-Paul wilde graag Belotero gebruiken bij mijn gezicht, omdat je daar verschillende soorten van hebt die goed bij elkaar passen. Ik ben zeer tevreden, veel frissere kop en voel me ook top!”

Madelon, 32 jaar uit Valkenswaard
Behandeling: lippen volume en neuslippenplooi
Merken: Belotero

“Voor mijn lippen heb ik allerlei fillers geprobeerd, maar ik was nooit echt tevreden. Restylane zag er niet mooi uit, Juvederm blijft niet goed zitten en goedkopere merken waren ook niet naar mijn zin. Maar nu ik Belotero heb gevonden, ben ik zo blij! Mijn lippen hebben goed volume gekregen met de Belotero Volume en Jean-Paul heeft er een prachtige vorm in gemaakt. I love it!”

Stijn, 28 jaar uit Grave
Behandeling: kin
Merken: Belotero

“Mijn kin stond te ver naar achter. Ik wilde dit laten corrigeren. De dokter adviseerde Belotero Intense, omdat dat lang blijft zitten en stevig is. Het resultaat is precies waar ik naar op zoek was en dat nu al 10 maanden.”

Meer reviews en informatie

Wil je graag nog meer recensies lezen van onze klanten die behandeld zijn met Belotero of andere merken (Restylane, Etermis, Neauvia, Stylage of Radiesse), ga dan naar onze review pagina. Een compleet overzicht van al onze behandelingen met bijbehorende prijzen is te vinden bij filler behandelingen.