Hoe vaak is een botox behandeling bij kraaienpootjes nodig?

Kraaienpootjes oftewel lachrimpels ontstaan doordat we lachen en knijpen met de ogen. Een behandeling met botox vermindert en voorkomt deze lijntjes. Hoe vaak is zo’n behandeling nu nodig?

Effect van botox bij kraaienpootjes

Botox werkt gemiddeld 3 tot 4 maanden, ook een behandeling van kraaienpootjes met botox. Heb je kraaienpootjes en wil je echt resultaat boeken? Dan adviseren we de botox te herhalen als de spiertjes weer beginnen te bewegen. Bij de meeste mensen is dat 3 tot 4 maanden na de behandeling. Op deze manier voorkom je dat er lijntjes ontstaan en krijgen bestaande lijntjes de kans om ook echt te verminderen/verdwijnen.

Wat kan je nog meer doen?

Botox zorgt ervoor dat de spier niet meer beweegt. De huid ontspant en jouw eigen huidvernieuwing zal de bestaande huidschade/lijntjes met de tijd verwijderen. Er worden namelijk steeds nieuwe cellen gevormd die niet beschadigd zijn en de oude cellen worden laagje voor laagje afgestoten. Als een slang die vervelt, zo werkt het proces van onze eigen celvernieuwing ook.

Celvernieuwing kun je versnellen door gebruik te maken van bepaalde huidproducten met Vitamine A. Vitamine A zorgt van nature in ons lichaam voor de celvernieuwing. Voeg je deze vitamine extra toe door een huidproduct, dan werkt de celvernieuwing sneller.

Product tip: Medik8 Crystal Retinal Night Serum

Het huidproduct Medik8 Crystal Retinal Night Serum zit vol met Vitamine A en zorgt naast snellere celvernieuwingen ook voor een gladdere, egalere en mooiere huid. Het merk Medik8 staat bekend om zijn hoge kwaliteit Vitamine A oftewel Retinal. Medik8 biedt zijn producten aan in de vorm van serums met bewezen resultaat. Dankzij de antibacteriële werking van dit serum is het geschikt voor alle huidtypen, dus ook voor een onzuivere huid of als je last hebt van acné.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over botox behandelingen voor de kraaienpootjes? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleine en dokter Yulia staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.