Risico’s botox behandeling kraaienpootjes

Een van de meest gekozen botox behandelingen is botox in de kraaienpootjes, oftewel de lachrimpels naast de ogen. Zijn er risico’s verbonden aan deze botox behandeling? En waar moet je op letten voor een veilige behandeling?

Botox behandeling kraaienpootjes

Bij een botox behandeling van de kraaienpootjes wordt de zijkant van de oogspier behandeld met botox. De oogspier ontspant op de plekken waar botox wordt ingespoten. Hierdoor blijft de huid glad en strak en rimpels verminderen of verdwijnen. Het effect van een botox behandeling houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan.

Wat zijn de risico’s?

Bij het ondergaan van een botox behandeling van de kraaienpootjes zitten altijd risico’s. Dat geldt overigens voor alle behandelingen. Denk hierbij aan het krijgen van een hangoog, een allergische reactie of vocht onder de ogen. Let wel: de risico’s zijn minimaal. Hoe groot de risico’s zijn, ligt aan een aantal factoren;

 • Goede uitleg
  Laat je alles goed uitleggen als je op consult bent, zodat je goed geïnformeerd en op de hoogte bent van de mogelijkheden bij jouw gezicht. Zo kun je ook goed de afweging maken of de botox behandeling van de kraaienpootjes voor jou de juiste behandeling is.
 • De arts
  Kies voor een arts die ervaren is met deze behandeling en die goed kijkt naar hoe jouw spieren lopen. Zo minimaliseer je de kans op een ongewenst effect, zoals een hangoog of te veel vocht onder de ogen. Immers is niet iedere persoon precies hetzelfde. Botox blijft altijd maatwerk, ondanks dat het vanaf de buitenkant er simpel uitziet en de behandeling in een paar prikjes gegeven is.
 • Echte botox
  Zorg ervoor dat je met echte botox wordt behandeld. Hiermee minimaliseer je de kans op een allergische reactie of ongewenst effect.
 • Nacontrole 
  Verzeker je ervan dat je na de behandeling ook terecht kunt voor een nacontrole. Dit geeft meer rust. Met een nacontrole ben je er op tijd bij, mocht de botox zijn werking niet helemaal goed doen. Je krijgt dan een touch up, zodat je toch een optimaal resultaat krijgt.

Bij Art de la Beauté ontmoet je dokter Jean-Paul Kleijne. Hij is al ruim tien jaar specialist op het gebied van botox voor mannen en vrouwen. Hij kijkt altijd goed naar de huid en luistert tijdens het consult naar jouw wensen voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Ook geeft hij advies over alternatieven als een behandeling niet mogelijk is bij jou.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel over de risico’s van botox in de kraaienpootjes nog vragen? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul en dokter Yulia staan voor veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.