Gaan lip fillers sneller weg door roken?

Wat is het effect van roken op lip fillers? Maakt het verschil of niet? Uitleg en antwoorden van onze specialist bij Art de la Beauté.

Om maar meteen antwoord te geven op de vraag: Ja, lip fillers gaan sneller weg door roken!

Waarom verdwijnen lip fillers sneller als je rookt?

Onze lippen bewegen de hele dag, als we praten en als we eten. Zelfs als we stil zijn, staat er een bepaalde spanning op de lippen. Wanneer we een filler (gel van hyaluronzuur) in de lippen plaatsen, wordt deze de hele dag als het ware gemasseerd door het bewegen van de lippen. Daarom verdwijnen fillers in de lippen het snelst. Waar je bij andere gebieden in het gezicht tot wel 12 maanden plezier van de filler hebt, komen de meeste mensen bij lip fillers na 6 maanden terug. Het is dan nog niet helemaal weg, maar wel tijd om bij te vullen.

Extra beweging van de lippen

Roken zorgt voor extra beweging van de lippen in vergelijking met mensen die niet roken. Dus als je meer beweegt dan gemiddeld doordat je rookt, zal jouw lip filler iets sneller weg zijn. Ook mensen die voor hun beroep veel praten, zoals op een call center, zullen minder lang plezier hebben van de lip fillers.

Hoeveel sneller verdwijnt de filler?

Gelukkig is het niet zo dat het dubbel zo snel gaat als je rookt. Als mensen gemiddeld na 6 maanden terugkomen, zal dat bij jou na 4,5 tot 5 maanden zijn.

Meer weten over de behandeling lip fillers?

Ben je benieuwd naar hoe een lip filler behandeling in zijn werk gaat, hoe fantastisch onze verdoving is en wat voor resultaat je kunt behalen, kijk dan op de pagina over lip fillers.

Lip fillers weg door roken
Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.