Meer rimpels als fillers zijn uitgewerkt?

Mogelijk overweeg je om aan fillers te beginnen of gebruik je ze al een tijdje en vraag je je af wat er gebeurt als de fillers zijn uitgewerkt. Een hele logische vraag waarop wij je graag antwoord geven.

Om goed te kunnen begrijpen hoe het verder gaat met de huid als de fillers zijn uitgewerkt, is het belangrijk om eerst helder te hebben wat huidveroudering is.

Huidveroudering en fillers

Als we ouder worden, en dat gebeurt al vanaf 25 jaar, verliezen we volume in ons gezicht. Het volume dat we verliezen bestaat uit vet, hyaluronzuur en collageen. Naarmate de tijd vordert ontstaan er steeds meer rimpels en plooien. We kunnen de huidveroudering vertragen door het volume dat verdwijnt opnieuw aan te vullen en indien nodig het collageen in de huid te verstevigen met fillers.

Wat zijn fillers?

Een filler is een gel die is gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor het volume in de huid. Als de filler wordt ingespoten, wordt het volume op die plek in het gezicht hersteld, zodat de rimpel vermindert/verdwijnt en je er frisser uitziet. Er bestaan ook fillers die naast hyaluronzuur een stofje bevatten dat de aanmaak van het collageen stimuleert. Collageen in onze huid zorgt voor stevigheid. Deze specifieke fillers worden voornamelijk in de wangen en rond de mond gebruikt, omdat daar de meeste collageen cellen aanwezig zijn.

stoppen met fillers rimpels
Restylane Enchance Emervel filler Art de la beaute

Als de fillers zijn uitgewerkt

Na het inspuiten wordt het hyaluronzuur langzaam door het lichaam opgenomen. Door de huid met het volume op spanning te houden, wordt de vorming van rimpels tijdelijk (deels) geremd. Ook de stimulatie van de aanmaak van nieuw collageen is tijdelijk. Wanneer het hyaluronzuur is opgenomen en de collageenstimulatie stopt, gaat het huidverouderingsproces weer verder op het natuurlijke tempo.

Als je stopt met het gebruik van fillers, is het niet zo dat het gezicht helemaal in elkaar zal zakken of dat de huidveroudering ineens heel snel gaat.

De huidveroudering gaat verder op het normale tempo dat van nature bij jouw lichaam hoort, dit kan per persoon verschillen. En als je langere tijd fillers hebt gebruikt, zal jouw huid er beter uitzien dan de gemiddelde huid van iemand van dezelfde leeftijd. Stop je met fillers dan zal je lange tijd er nog goed uitzien. Uiteindelijk zal de huid weer verder gaan verouderen, zoals bij mensen die geen fillers gebruiken.

Vragen of persoonlijk advies?

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijke uitleg of advies? Wij helpen je graag verder. Lees meer over filler behandelingen op de website of neem contact op.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.