Pijnlijke of gevoelige neus na neuscorrectie met fillers

Heb je een pijnlijke of gevoelige neus na een neuscorrectie met fillers dan is dat natuurlijk erg vervelend. Deze pijn of gevoeligheid kan meerdere oorzaken hebben. We leggen je hier graag meer over uit!

Pijn kort na de behandeling

Tijdens de behandeling van de neus met fillers wordt er in de huid geprikt met een naald. Hierop kan de huid reageren waardoor het pijnlijk, rood, gezwollen of gevoelig is na de behandeling. Als de neuscorrectie is uitgevoerd met een canule (een lang, hol buisje dat onder de huid over het neusbot wordt geschoven) kan zowel de insteekopening als het bot waar de canule overheen is gegaan gevoelig of pijnlijk zijn. Meestal valt de pijn aan het bot erg mee, maar er zijn af en toe mensen die heel gevoelig bot hebben en er dus ook meer last van hebben na de behandeling. Ook kan er zwelling ontstaan door de behandeling, waardoor de neus pijnlijk of gevoelig aanvoelt. Vaak verdwijnt de zwelling binnen een paar dagen en de pijn /gevoeligheid binnen twee weken na de behandeling.

Advies

Heb je last van pijn of gevoeligheid na de behandeling neem dan een paracetamol of ibuprofen in. Koelen in de eerste dagen tegen de zwelling raden we af, omdat de filler dan door de druk van het koelen uit vorm kan worden geduwd. Vertrouw je het niet, neem dan altijd contact met de arts / kliniek. Beter een vraag te veel dan te weinig!

  • Pijn na neuscorrectie

Pijn langere tijd na de behandeling

Het is niet de bedoeling dat de neus na de neuscorrectie met fillers gevoelig of pijnlijk blijft. Soms kan het langere hersteltijd dan een aantal weken nodig hebben, maar als je last blijft houden, neem dan contact op met de behandelend arts/kliniek. Mogelijk reageert jouw lichaam toch niet goed op de filler die is gebruikt, zit er net iets te veel filler op een bepaalde plek of is er een te dikke filler gebruikt die druk op het bot blijft geven.

Mocht je niet terug willen naar de arts/kliniek dan ben je bij ons ook welkom voor een controle afspraak. De dokter gaat dan samen met jou bekijken wat er aan de hand is en indien nodig kan hij de fillers ook (deels) verwijderen met een veilig oplosmiddel.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillersbotox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.