Waarom zijn de prijzen voor botox zo verschillend?

De prijzen van een behandeling met botox kunnen per kliniek of arts sterk verschillen en variëren van € 69,- tot € 200,- voor hetzelfde gebied.

Hoe kan dat? Er zijn een aantal redenen waarom het prijsverschil er is, wij leggen het je graag uit!

4 reden voor het prijsverschil in botox

1. De hoeveelheid winst die een kliniek/arts wil maken
Iedere arts of kliniek in Nederland bepaalt zelf de prijs van een botox behandeling. Hoe hoger de prijs des te meer winst er gemaakt kan worden.

2. De inkoopprijs van de botox
In Nederland zijn er drie veilige en geregistreerde merken botox: Bocouture, Azzalure en Allergan. De inkoopprijs van deze drie merken verschilt, al zegt dit in het geval van botox niks over de kwaliteit. Ook heeft de hoeveelheid botox die wordt ingekocht effect op de inkoopprijs. Hoe groter de hoeveelheid des te lager de inkoopprijs. Sommige klinieken geven het inkoopvoordeel terug aan de klant, andere tellen dit op bij de winst.

3. Het soort kliniek/arts
In Nederland zijn er veel verschillende soorten artsen en klinieken. Er zijn zelfs ook verpleegkundigen die botox behandelingen uitvoeren. Het verschil in soort kliniek en arts kan invloed hebben op de prijs van de behandeling.

4. De locatie
De locatie van de behandeling maakt ook veel verschil. Zo zijn botox behandelingen in de randstad over het algemeen hoger geprijsd dan in de andere delen van Nederland.

  • botox tegen rimpels

Hoe kies je de juiste kliniek/arts?

De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit van een botox behandeling. Belangrijker is om te kijken door wie je wordt behandeld en wat voor soort kliniek het is. Let op de ervaring van de arts, met wat voor botox je wordt behandeld en hoe de service, garantie en nazorg is.

Bij Art de la Beauté worden alle klanten behandeld door dezelfde kundige en ervaren cosmetisch arts. We hebben drie veilige en geregistreerde merken botox, zodat we iedereen de behandeling kunnen geven die het beste bij hem of haar past.

Op het resultaat van de behandeling krijg je garantie, dat betekent dat je twee weken na de behandeling gratis kunt langskomen voor een nacontrole. Mocht er nog te veel beweging in de spier zitten, dan zet de arts er gratis nog wat botox bij. Na twee weken is het veilig om deze touch-up te doen. Een compleet overzicht van alle mogelijke behandelingen met uitleg en prijzen vind je op onze botox pagina.

Heb je naar aanleiding nog vragen? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder! Onze ervaren artsen staan voor een eerlijk advies en veilige behandeling met fillers, botox en huidverbeterende injectables. De Art de la Beauté kliniek vind je in de regio Eindhoven.