Neuscorrectie met botox of met fillers? Het verschil!

Bij een neuscorrectie zonder operatie gebruiken we botox en/of filllers om de vorm van de neus te verbeteren. Maar wanneer heb je botox nodig en wanneer fillers?

Neuscorrectie met botox

Botox is een veilige en geregistreerde werkstof die spieren laat ontspannen. Bij de neus kunnen de neusvleugels en de neustip worden behandeld met botox. Injectie bij de neusvleugels laat de neusgaten minder ver opengaan, zodat deze kleiner ogen. En aan de onderkant van de neustip bevindt zich een klein spiertje dat de neuspunt iets naar beneden trekt. Wanneer je hier botox inspuit en het spiertje ontspant, gaat de neus tip iets omghoog (lifting). Het gaat hierbij om enkele millimeters en doordat het spiertje zo klein is, zal het effect nooit te veel zijn.

Neuscorrectie met fillers

Een filler is een gel van hyaluronzuur die zorgt voor volume in de huid. Met een filler kan de vorm van de neus worden gecorrigeerd, zodat de vorm verbetert. Het voordeel van een filler is dat je deze helemaal in model kunt maken en zo krijg jij de vorm neus die jij mooi vindt. Fillers kunnen worden geplaatst op de neusbrug en aan de zijkant van de neus. In de punt van de neus zijn de mogelijkheden beperkt, omdat hier maar twee bloedvaten lopen en de filler deze niet mag dichtduwen. De arts kan jou tijdens het consult voor de behandeling aangeven tot hoever de behandeling veilig is.

Een combinatie van botox en fillers is ook mogelijk en dat kan in dezelfde behandeling.

Prijzen

De prijzen van een botox of filler behandeling van de neus kunnen per arts of kliniek sterk verschillen. Het heeft onder andere te maken met de merken die gebruikt worden.

Prijzen bij Art de la Beauté

Een botox behandeling om de tip te liften is € 59,- en de filler behandeling € 349,- (ongeacht de hoeveelheid filler die nodig is en met het top merk Restylane).

merken-botuline-toxine-A

Persoonlijk advies of een afspraak maken?

Ben je benieuwd naar wat er mogelijk is bij jou? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk advies of een behandeling. Ook als je vragen hebt, horen we dat graag!

Heeft u naar aanleiding van dit artikel over het verschil tussen botox en fillers bij een neuscorrectie? Neem contact op met Art de la Beauté in regio Eindhoven. Dokter Jean-Paul Kleijne en Dokter Yulia staan voor een veilige, deskundige en kwalitatief hoogwaardige behandelingen met zowel fillers en botox.